Nyhed

Beskyttelse af vandhuller i Ramme solcellepark

DN Lemvig har været på besigtigelse i den kommende solcellepark ved Ramme med henblik på at alle dødishuller, som findes på arealet, bliver bevaret. Skovgaard Invest som står for solcelleprojektet, er indforstået med at tage hensyn til vandhullerne, og vil i den kommende tid stå for at få dem renset for grødevækst og for tidligere tiders opfyld.

Omkring vandhullerne vil der være en beskyttelseszone på 10 m, og flere steder bliver der endnu større afstand, som følge af panelrækkernes projektering. DN Lemvig har kæmpet for vandhullernes bevaring, og vi bliver også taget med på råd omkring skærmende beplantning af solcelleparken, med egnede buske og træer, der fremmer biodiversiteten. Det samme gælder arealerne under panelerne, hvor vi ønsker vækster, der er til gavn for insekter og dyreliv. For at fremme en mere sjælden vegetation og en større mangfoldighed af liv, ønsker vi at der ikke gødskes. Det vil resultere i en spændende artsrig vegetation, og samtidig sikre, at der ikke siver næringsstoffer ud i de oprensede vandhuller.
Solcelleparken og arealets eksisterende vindmøller sætter desværre noget af et aftryk i dødislandskabet, men for klima og biodiversitet, vil det være en gevinst i forhold til intensiv landbrugsdrift.